The Encounter – Jesus iblant oss

Om du hadde støtt på Jesus i dag, hva hadde du sagt til ham? Hadde du i det hele tatt kjent ham igjen? Nå er hele serien The Encounter tilgjengelig på New Faith Network. Her går Jesus iblant oss og viser seg fra en side du aldri før har sett.  

Fra film til serie – The Encounter i ny utgave

Serien The Encounter er basert på kinofilmen fra 2011 med samme navn. Også denne gangen har Bruce Marchiano hovedrollen som den alltid hjelpsomme Jesus, som viser seg for dem som har behov for hjelp. I åtte episoder kan du følge Jesus i møte med forskjellige mennesker som på ulikt vis trenger å finne sin tro igjen – tross at de ofte ikke var klar over det selv. Møt den falmede filmstjernen som føler seg verdiløs og kirurgen som ser så mange tragiske skjebner at han har mistet troen for lenge siden. Kan Jesus hjelpe dem med å finne den rette veien igjen?

Nå kan du se hele The Encounter-serien – Klikk her

Butikkran, begravelser og bryllup

I løpet den første sesongen av The Encounter treffer vi en rekke personer som alle har et felles behov for å gjenopprette kontakten sin med Jesus. Vi møter Cal, som har latt seg havne på gal side av loven, og holder på å gå i samme felle som sin kriminelle far. Madison, derimot, er en lovlydig og suksessfull advokat, som kjemper en kamp mellom samvittigheten sin, karrieren og forholdet til moren etter farens bortgang. Vi treffer også Claire og Anthony, et ungt par som har bestemt seg for å rømme for å gifte seg i Las Vegas, tross foreldrenes motsigelser. Men er de egentlig klare for dette? The Encounter handler om mennesker i svært menneskelige situasjoner. Og hvem blant oss kunne ikke trengt en hjelpende hånd en gang i blant?  

Hvem sier dere at jeg er?

Markus 16:15: «Hvem sier dere at jeg er?» spør Jesus disiplene sine, etter at de hadde forlatt Galilea for å være alene. Siden har dette rukket å bli et av Det nye testamentets mest velkjente spørsmål, men hva mente Jesus egentlig? Svaret kan vi kanskje finne i det andre spørsmålet han stilte disiplene på samme dag, ved den gamle avgudsbyen Cæsarea Filippi. «Hvem sier folk at jeg er?» 

På dette spørsmålet var svarene mange, og folket sin misoppfatning av Jesus viste seg å identifisere ham som både Johannes døperen og profetene Elias og Jeremia. Det var altså klart at tross at Jesus allerede da kunne si å ha en viss kjendisstatus, hersket det forvirring om hvem han egentlig var. 

Det var først når Jesus spurte disiplene direkte om hvem han er at Peter til slutt svarer: «Du er Messias, den levende Guds Sønn». Av denne fortellingen minnes vi alle på at vi selv må huske på hvem Jesus er, tross hva andre måtte mene. 

Det er dette spørsmålet Jesus stiller til dem han møter i The Encounter, og én etter én må de gå i seg selv for å finne svaret.

God seerglede!

Nå kan du se hele The Encounter-serien – Klikk her

Lukk meny