5 kristne julefilmer du må se

Ingenting er som den tiden på året når kveldene blir mørkere og husene stråler av julelys, julestjerner og juleglede. Mange kjenner seg satt på prøve, med både gavepress og ribbepress hengende over oss. Derfor er det viktig å samle familien i stuen og minne hverandre på hva julen virkelig handler om. Her er 5 kristne julefilmer som hjelper deg ringe julen inn. Dessuten er det ingenting som å senke skuldrene og glede seg over en god film. Gled deg til julen sammen med oss på New Faith Network

3 kristne julefilmer som vekker nostalgien

Appelsiner og god, gammeldags jul med Christmas Oranges

Christmas Oranges (2012) er regissert av John Lyde. I rollene møter du blant annet Edward Herrman (kjent fra Gilmore Girls) og Nancy Stafford (kjent fra Matlock). 

Christmas Oranges er basert på boken med samme navn av Linda Bethers og Ben Sowards. Her møter vi foreldreløse Rose, som vokser opp i lykkelige kår på barnehjemmet Greenwoods. Når Greenwoods plutselig blir stengt, blir barna delt og sendt til andre barnehjem. Rose havner på det mindre trivelige Iron Gates, som styres av den like lite trivelige mr. Crompton (Edward Herrman). Ikke bare blir barna straffet med å bli innestengt på loftet, mr. Crompton hater hele jula. Men kanskje kan en juletradisjon litt utenom det vanlige smelte hjertet hans og redde selve jula? 

Familiefilmen Christmas Oranges er nå tilgjengelig på New Faith Network.  

Kristne julefilmer: Opplev Matteusevangeliet med Chasing the Star

Chasing the star (2017) er regissert av Bret Miller. Ralph Lister og Rance Howard (kjent fra Apollo 13) er noen av de kjente navnene i rollebesetningen.

Chasing the Star handler om Kaspar, Melchior og Balthasar, bedre kjent som de tre vise menn. Som den kjente historien sier, følger de ledestjernen mot Betlehem for å vitne fødselen av jødenes konge, Messias. Filmen beskriver den lange og farlige reisen og belyser et tema som gjerne ikke vies så mye oppmerksomhet i skyggen av Jesu fødsel. Med praktfulle visuelle effekter og storslåtte bibelske scener passer denne for alle som er interessert i å lære mer om bibelhistorien. 

Julefilmen Chasing the Star er nå tilgjengelig på New Faith Network.

Juleminner fra barndommen: Christmas Child

Christmas Child (2006) er regissert av William Ewing. I hovedrollene finner du blant annet William R. Moss og Megan Follows. 

Jula nærmer seg med stormskritt, men journalisten Jack klarer ikke helt å kjenne på julestemningen. I stedet for å planlegge julen sammen med konen lar han seg bli distrahert av et mystisk fotografi fra småbyen Clearwater, hvor han finner en vakker julekrybbe i realistisk størrelse skapt av en mystisk kunstner. Mens han jobber med å komme til bunns i mysteriet, avdekker han hemmeligheter fra sin egen barndom og blir gjenforent med familien han aldri kjente. 

Christmas Child nå tilgjengelig på New Faith Network

2 kristne julefilmer om nåtidens julemagi

Jul og forretninger: Christmas Grace

Christmas Grace (2014) er regissert av Keith Perna og har blant annet Rebekah Cook (også kjent fra In His Steps) og Ryan-Iver Klann (A Horse Called Bear)  i hovedrollene.

Christmas Grace er en hjertevarmende og inspirerende julefilm om Guds nåde i den beste tiden på året. Her møter vi Gary som driver en leketøysbutikk sammen med kona Susan. Alt er fryd og gammen, inntil en skruppelløs forretningsmann starter en ny, enda større leketøysbutikk på andre siden av gaten, i håp om å gjøre Gary konkurs. Klarer den troende Gary å stole på at Gud redder jula?

Christmas Grace er nå tilgjengelig på New Faith Network.

Jul i Chicago: The Ride

Kortfilmen The Ride (2012) er regissert av Dallas Jenkins og har blant annet Brad Heller (kjent fra The Moment After) i rollebestningen. 

Helt til sist på listen vår over kristne julefilmer vi mener du må få med deg er kortfilmen The Ride. Dette er ikke en typisk tradisjonell julefilm, men likevel en som belyser aktuelle kristne temaer i juletiden, som nestekjærlighet og omsorg for dem som ikke selv klarer å be om hjelp. I løpet av en halvtime opplever vi Chicago på julaften sett fra taxien til en navnløs sjåfør som plukker opp en passasjer han mistenker har planer om å begå selvmord. En sterk historie som minner oss om at julen ikke er en årets hyggeligste tid for absolutt alle. 

Nå kan du se den prisbelønnede kortfilmen The Ride på New Faith Network. 

Lukk meny