Serienyhet: Highway to Heaven

80-tallsikonet Michael Landon er tilbake! Fra og med i dag kan du hver uke kan du se to nye episoder av den kristne klassikeren Highway to Heaven på New Faith Network.

           Highway to Heaven (1984–1989) gikk over fem sesonger og ble senere sendt i Norge under navnet Englevakt. En av hovedrolleinnhaverne er Michael                             Landon, som døde kort tid etter seriens slutt.    

Englevakt

Mange vil glede seg over et gjensyn med Michael Landon og co i Highway to Heaven. Serien ble først sendt av TV2 på 90-tallet, under det norske navnet «Englevakt». Nå er denne 80-tallsfavoritten tilbake! Følg engelen Jonathan (Landon) og kompanjongen hans Mark (Victor French) på sin reise gjennom USA for å hjelpe mennesker i Guds navn. Fra og med i dag kan du se to episoder i uken av Highway to Heaven på New Faith Network, til glede for både nye og gamle seere. 

>> Klikk her for å se Highway to Heaven på New Faith Network

Inspirerende budskap

I første episode av Highway to Heaven treffer vi Jonathan idet han holder på å søke på den ledige stillingen som gartner på et eldrehjem. Den egentlige grunnen til at han havnet der blir gradvis avslørt, når det viser seg at administrasjonsmedarbeideren Leslie trenger ham. Han bruker dagene på å småprate med beboerne og dyrke en hyggelig hage for dem, samtidig som at han blir bedre kjent med Leslie. Etter hvert lærer vi at Leslies bror, Mark årsaken til problemene hennes. Han er en bitter mann, som ikke klarer å holde på en jobb etter å ha blitt sparket fra politistyrken for flere år siden. Nå lar han bitterheten gå ut over Leslie, men Jonathan klarer å se at noe mer skjuler seg bak fasaden.

I løpet av den første episoden blir Mark mer vennlig innstilt til Jonathan, noe som skal vise seg å blir et vennskap som utvikler seg over de neste episodene. Sammen blir de et radarpar som reiser fra sted til sted for å utføre Guds arbeid. Med Mark sitt politiinnstinkt og Jonathans direktelinje til Gud, redder de mang en sjel fra å gå til grunne på sin pilegrimsreise gjennom by og land. 

Underholdning og vanskelige temaer

Highway to Heaven er en trygg familieserie med sterke kristne budskap. Du kan trygt se den sammen med barna, men det kan være lurt å være obs på at episodene ikke bare består av bekymringsfri underholdning. En typisk episode dekker typiske kristne temaer som konsekvensene av egoisme, bitterhet og grådighet, men noen episoder omhandler mer alvorlige temaer, som rasisme og kreft. Episode 2 av første sesong, for eksempel, handler om en enke som også er i ferd med å miste sønnen sin til en uhelbredelig sykdom. 

Samtidig er det ikke bare de vanskelige temaene som utforskes i Highway to Heaven. Hver episode står på egne ben, og kan sees hver for seg. Vi møter stadig Jonathan og Mark i nye roller, og noen av dem er pur underholdning. Vi møter de to som hotellmedarbeidere, på sommerleir og som vikarer i en skoleklasse. I en episode blir til og med engelen Jonathan forelsket! Felles for hver og en av episodene er de grunnleggende kristne verdiene de bygges på. Highway to Heaven er en inspirerende og trygg kristen serie som hele familien kan sette pris på. 

Kjente fjes og 80-tallsfavoritter i rollene

Om du kanskje drar kjensel på Jonathan og Mark, så er det gode grunner til det. De spilles nemlig begge av kjente og kjære skuespillere, som både har gjort suksess sammen i andre norske TV-favoritter som Huset på prærien og Bonanza. 

Det er Michael Landon som spiller engelen Jonathan. Landon ble først kjent som Little Joe Cartwright, den yngste av sønnene i Bonanza. I samme serie finner vi også Victor French, som spiller Mark. Han dukker dog bare opp i et par episoder, i ulike gjesteroller, men det var nok til at de to skuespillerne blir kjent med hverandre. Etter Bonanza spiller de to sammen igjen i den kjente og kjære familieserien Huset på prærien (1974–1983). Likevel var det først i Highway to Heaven at de begge fikk like fremtredende roller, og kjemien de to har på TV-lerretet er ikke til å unngå å se!

Highway to Heaven gikk fra 1984 til 1989, da French døde etter en kort kamp med lungekreft. To år senere, i juli 1991, døde Landon av bukspyttkjertelkreft. 

         Jonathan (Michael Landon) og Mark (Victor French) reiser rundt i landet for å hjelpe mennesker.

Lukk meny