Top 10 beste christelijke films – Februari

In februari hebben we veel nieuwe films online gezet, waaronder veel christelijke films. En dat is te zien aan de film top 10! Heb jij alle films in dit rijtje al gezien?

 

  1. Moderne wetenschap in de bijbel

Deze Nederlandstalige documentairefilm is gebaseerd op het boek ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’ van drs. Ben Hobrink. Aan de hand van heldere animaties, unieke filmbeelden en interviews gaan we op ontdekkingstocht. Ga mee op een reis door de tijd, van het oude Egypte tot in de verre toekomst, op zoek naar moderne wetenschap in de Bijbel in deze christelijke film.

 

  1. The Wedding Chapel

Kunstschilder Sara is net weer vrijgezel en gefocust op haar eigen geluk. Ze wil niets liever dan ontsnappen van al haar problemen en besluit om een reis te maken om haar moeder op te zoeken. Onverwachts wordt ze daar betrokken bij een missie om de plaatselijke kerk te redden die dreigt gesloten te worden. The Wedding Chapel is een verhaal over liefde, vergeving en het omhelzen van een nieuw begin.

 

  1. Faith of our Fathers

John Paul George groeit op zonder zijn vader die in de Vietnamoorlog is omgekomen. Hij zit vol vragen over diens dood. Een oude brief leidt hem naar Wayne, de zoon van de beste vriend van zijn vader, die tevens de dood vond in Vietnam. John Paul en Wayne gaan samen op pad om het verleden te ontrafelen. De ‘duik’ in het verleden leert hen dat de prijs van opoffering hoog is en vrijheid en vriendschap allesbehalve vanzelfsprekend.

 

  1. Letters to God

Tyler Doherty is een jongetje van acht. Door zijn ziekte probeert hij iedere dag moed te vinden in God door middel van brieven die hij post. De postbode, Brady McDaniels, krijgt de brieven in handen, wat voor hem een grote verandering in zijn leven teweeg brengt. Deze meeslepende christelijke film is een echte must see.

 

  1. Amazing Racer

Na de plotselinge dood van haar vader staat tienermeisje Shannon er helemaal alleen voor. Haar huisarts vertelt haar, dat haar moeder, die ze nooit gekend heeft, nog leeft. Wanneer ze haar gaat opzoeken, raakt ze bevriend met een paardentrainer. Ze komt er achter, dat ze met het verzorgen van het paard haar trauma kan overwinnen.

 

  1. The Way Home

Randy Simpkins heeft een boerderij op het platteland. Door de hoge werkdruk schenkt hij niet voldoende aandacht aan zijn gezin. Op een dag verdwijnt een van zijn zoontjes de twee jaar oude Joe, spoorloos. Zo wordt Randy op een pijnlijke manier met zijn neus op de feiten gedrukt. Gelukkig schiet de gemeenschap massaal te hulp. Zo ook Ed Walker en zijn zoon. Ook al laat Ed’s gezondheid hem in de steek, Ed is vastbesloten de jongen te vinden. En het lijkt wel alsof een onzichtbare hand hem de weg wijst…

 

  1. The Shunning

Katie Lapp had altijd al moeite met de regels die haar beschermde Amish gemeenschap haar oplegde, maar wanneer een rijke buitenstaander vragen begint te stellen over haar familie, krijgt Katie twijfels over haar afkomst. Wat is de relatie tussen deze buitenstaander en Katies leven?

 

  1. Finding Normal

Dr. Lisa Leland is een succesvolle chirurg die op weg is naar de andere kant van het land om een nieuwe praktijk te starten. Onderweg loopt ze tegen problemen aan door een aanvaring met een politie agent uit een klein stadje en wordt Lisa veroordeeld tot een taakstraf in Normal, North Carolina. In deze uithoek, waar ze geen mobiel bereik heeft, wifi of haar creditcard kan gebruiken, raakt ze in het normale leven verstrengeld. Wellicht is dit net waar ze al die tijd naar zocht?

 

  1. Meet my Valentine

Tom haalt alles uit de kast om voor de twee vrouwen in zijn leven, zijn 8-jarige dochter Phoebe en zijn vrouw Valentine, te zorgen. Hij vertelt ze hierbij niet dat hij nog maar enkele maanden te leven heeft. Tom denkt aan alle mogelijke losse eindjes, zelfs over een waardige opvolger als partner. Hij beseft zich tijdens zijn missie dat hij eigenlijk veel niet weet over zijn vrouw.

 

  1. Casper & Emma: Beste Vriendjes

Casper ziet heel erg op tegen de eerste schooldag. Maar daar maakt hij kennis met Emma. Ze hebben allebei een knuffel bij zich: Casper een leeuwtje en Emma een konijn. De twee kinderen sluiten direct vriendschap en de knuffels ook. Samen gaan ze op zoek naar iets dat Emma al heel lang wenst…

 

Naast deze films hebben we natuurlijk nog veel meer mooie christelijke films. Bekijk het hele aanbod via deze link: https://newfaithnetwork.nl/movie

Geef een reactie

Sluit Menu