5 redenen waarom het belangrijk is om naar de kerk te gaan

Het praktiseren van je geloof gebeurt grotendeels dagelijks, gedurende de week. Toch is het voor veel mensen belangrijk om 1 dag in de week, vaak op zondag, extra aandacht te besteden aan hun geloof in bijvoorbeeld de kerk. Waarom is dit zo belangrijk?

 

  1. Je ontvangt extra geestelijke voeding

De bijbel biedt handvatten in de ontwikkeling van je geloof en de groei in je relatie met God. Maar dit is niet altijd voldoende. Diverse onderwerpen worden meer onder de loep genomen in de dienst, wat eraan bijdraagt de lessen van God in de praktijk te brengen.

 

  1. Je ontmoet gelijkgestemden

Naar de kerk gaan zien velen als een feest. Ze zien hun geliefde broers en zussen in de Heer weer, waar je samen een leuke tijd mee doorbrengt. Bij een deel van de gemeenteleden bloeit een vriendschap op met andere leden, iets waar God dankbaar voor is. Hij wil niets liever dan zien dat we op een goede, blije en liefdevolle manier met elkaar omgaan.

 

  1. Je leert de bijbel beter te begrijpen

Toegegeven, niet alles wat in de bijbel staat is direct duidelijk voor iedereen. Dus hoe handig is het dat sommige gedeelten of teksten beter worden uitgelegd? Zo blijf je niet met vragen zitten en wordt het eenvoudiger om de bijbel zelf te lezen.

 

  1. Je kunt je liefde voor God gemakkelijker delen

Vandaag de dag vinden veel mensen het lastig om over hun geloof te praten. Met name omdat ze bang zijn of geen zin hebben in een pittige discussie of een oordeel van een niet-christen. Je gemeenteleden kunnen je helpen over deze drempel heen te komen door samen in gesprek te gaan over je struikelblokken en hoe je daarmee om kunt gaan.

 

  1. Samen sta je sterk

De aanbidding in de gemeente is niet voor niets langer dan 1 minuut. Want hoe leuk is het om samen liedjes te zingen, te dansen en je blijdschap te uiten? Dat geeft een fijn gevoel, helemaal als je dat samen met tientallen anderen doet. Nog een groot pluspunt: God wordt hier ook blij van!

Geef een reactie

Sluit Menu