Je stille tijd, maar dan van deze tijd. Hoe houd jij stille tijd?

Het houden van stille tijd wordt gezien als een belangrijk aspect in het hebben en het opbouwen van een relatie met God. Je vrienden spreek je ook graag regelmatig en wil je door en door leren kennen. Waarom zou dit niet gelden voor God? In een video op ons platform geven wij enkele tips. Met onderstaande tips helpen wij je nog meer op weg om je stille tijd gemakkelijker bij te houden!

 

 

  • Zet een dagelijkse timer in je telefoon

Met een dagelijkse reminder, wordt het eenvoudiger om een routine te creëren rondom het houden van je stille tijd. Zet de timer op een tijdstip waarop je weet dat het gemakkelijk is om tijd vrij te maken. Bijvoorbeeld ’s ochtends bij het opstaan of in de avond na het eten.

 

  • Zoek een stille-tijd-maatje

Stille tijd hoef je niet alleen te doen. Je kunt met je gezin, je relatie of met je vrienden ook stille tijd houden. Bespreek een bijbeltekst met elkaar, maak samen muziek of ga gezamenlijk in gebed. Hierdoor breng je én tijd door met God én met je geliefden! Daarnaast heb je ook een stok achter de deur om je stille tijd bij te houden. Alleen maar pluspunten dus!

 

  • Ga op ontdekkingstocht naar fijne Christelijke muziek

Iedereen houdt stille tijd op een andere manier. De een doet dit daadwerkelijk in stilte, de ander zet een fijn muziekje op. Mocht je tot de laatste categorie behoren, kies dan een muziekje uit waar jij je prettig bij voelt. Bijvoorbeeld muziek die helpt bij concentratie, of juist muziek waar je graag mee zingt. Want met zingen aanbid je God ook!

 

  • Gebruik een app

Door de technologie van vandaag de dag is het lezen van de bijbel nog eenvoudiger geworden. Je kunt bij verschillende apps een notificatie aanzetten dat je dagelijks een pushbericht krijgt met een tekst. Sommige apps hebben zelfs audio, waardoor je in de auto of trein de bijbel kunt luisteren. Een aantal handige en leuke apps:

  • Dagelijks woord

Een veelgebruikte app, waarin de Bijbel op een overzichtelijke manier wordt weergegeven. De app biedt verschillende vertalingen aan. Je kunt gemakkelijk teksten opzoeken, notities maken en bepaalde verzen markeren. Op deze manier heb je de Bijbel altijd en overal bij de hand.

  • Bijbel.is

Deze app heeft naast een audio functie ook enkele korte video’s die enkele Bijbelse verhalen verder uitleggen. Zo kun je variëren tussen lezen, luisteren en kijken.

  • Bidden onderweg

De app is een aanvulling op de Bijbel en biedt een houvast aan jouw manier van bidden of het houden van stille tijd. De podcasts kunnen overal geluisterd worden en variëren van 10-13 minuten. 6 dagen per week verschijnt een nieuwe podcast waar je een notificatie voor aan kunt zetten.

  • Mosterd

Een interactieve app die 26 personages uit de Bijbel verder uitlicht, waardoor je deze personen nog beter leert kennen. Ideaal om na het avondeten met het gezin te gebruiken.

Geef een reactie

Sluit Menu