Top 10 beste christelijke films – Maart

Iedere maand zetten we nieuwe films online. Zo wordt het filmaanbod van christelijke films steeds groter en gevarieerder. Welke films zijn populair geweest en veel bekeken de afgelopen maand?

 

  1. Savannah

Christmas Moultrie is een bevrijde slaaf. Samen met Ward Allen sluit hij een zakelijk partnerschap af in het begin van 1900. Dit leidt tot complicaties in het conservatieve Zuiden, dat minder goed omgaat met de verandering van de tijd. Ward en Moultrie moeten vechten om hun bedrijf in stand te houden zonder hun vriendschap op het spel te zetten en hun manier van leven langs de Savannah rivier te veranderen. Een van de meest aangrijpende christelijke films op ons platform!

 

  1. The Way Home

Randy Simpkins heeft een boerderij op het platteland. Door de hoge werkdruk schenkt hij niet voldoende aandacht aan zijn gezin. Op een dag verdwijnt een van zijn zoontjes de twee jaar oude Joe, spoorloos. Zo wordt Randy op een pijnlijke manier met zijn neus op de feiten gedrukt. Gelukkig schiet de gemeenschap massaal te hulp. Zo ook Ed Walker en zijn zoon. Ook al laat Ed’s gezondheid hem in de steek, Ed is vastbesloten de jongen te vinden. En het lijkt wel alsof een onzichtbare hand hem de weg wijst… Deze christelijke film is een echte must see.

 

  1. Albert Schweitzer

Het is 1949, het eerste jaar van de Koude Oorlog. Albert Schweitzer wordt beschouwd als een van de meest prominente wereldburgers. Dat is vooral te danken aan de filosofie van ‘Eerbied voor het leven’, die hij in de praktijk brengt in zijn junglehospitaal in het Afrikaanse Gabon. Wanneer Albert Einstein hem vraagt om steun in de strijd tegen de gevaren van de atoombom, zien Amerikaanse veiligheidsdiensten Schweitzer’s betrokkenheid als een ernstige bedreiging. Er wordt een lastercampagne ontketend om zijn levenswerk in diskrediet te brengen en hemzelf het zwijgen op te leggen. De regering van Gabon dreigt zijn hospitaal te sluiten en geheimzinnige saboteurs brengen zijn patiënten in gevaar. Schweitzer moet een beslissing nemen: moet hij zijn geweten volgen en zijn stem blijven verheffen om de wereld te waarschuwen?

 

  1. A Long Way Off

De jonge Jake Abraham heeft het helemaal gehad op de boerderij van zijn vader. Hij wil naar de grote stad, en met hulp van de schenking van de erfenis van zijn vader, trekt hij er op uit. Op naar het “echte” leven. Hij koopt een mooie sportauto, geniet van de vrouwen en alles wat met luxe te maken heeft. Het gaat lange tijd goed, maar gaandeweg verliest hij een groot deel van zijn geld. Hij raakt aan lager wal en hoort ook nog eens, dat het financieel heel slecht gaat op de boerderij van zijn vader. Hij keert terug naar zijn familie en realiseert zich net op tijd, wat nu echt belangrijk is in het leven.

 

  1. Een Paard Op Het Balkon

De tienjarige Mika is anders dan anderen: hij houdt van wiskunde, hij vertelt altijd de waarheid. Hij vindt het moeilijk om vrienden te maken, maar hij wil ze wel graag hebben. Op een nacht hoort hij gehinnik en ontdekt hij dat er een paard op het balkon van de buren staat.

 

  1. The Bouquet

Jarenlang hebben Terri en haar idealistische zusje Mandy afstand van elkaar gehouden maar ook van het bloemenbedrijf van hun ouders. Een tragische gebeurtenis brengt beide zussen echter weer samen. Ze komen erachter dat ze elkaar nodig hebben om hun familie-erfgoed voort te zetten. Vol romantiek, humor en hoop, het ontroerende verhaal over het maken van tijd voor degene die je lief hebt.

 

  1. The Wedding Chapel

Kunstschilder Sara is net weer vrijgezel en gefocust op haar eigen geluk. Ze wil niets meer dan ontsnappen van al haar problemen en besluit om een reis te maken om haar moeder op te zoeken. Onverwachts wordt ze daar betrokken bij een missie om de plaatselijke kerk te redden die dreigt gesloten te worden. The Wedding Chapel is een verhaal over liefde, vergeving en het omhelzen van een nieuw begin.

 

  1. Finding Normal

Dr. Lisa Leland is een succesvolle chirurg die op weg is naar de andere kant van het land om een nieuwe praktijk te starten. Onderweg loopt ze tegen problemen aan door een aanvaring met een politie agent uit een klein stadje en wordt Lisa veroordeeld tot een taakstraf in Normal, North Carolina. In deze uithoek, waar ze geen mobiel bereik heeft, wifi of haar creditcard kan gebruiken, raakt ze in het normale leven verstrengeld. Wellicht is dit net waar ze al die tijd naar zocht?

 

  1. Moderne Wetenschap In De Bijbel

Deze Nederlandstalige documentairefilm is gebaseerd op het boek ‘Moderne wetenschap in de Bijbel’ van drs. Ben Hobrink. Aan de hand van heldere animaties, unieke filmbeelden en interviews gaan we op ontdekkingstocht. Ga mee op een reis door de tijd, van het oude Egypte tot in de verre toekomst, op zoek naar moderne wetenschap in de Bijbel met deze mooie christelijke film.

 

  1. The Green Planet

Dertig procent van onze continenten is bedekt met bos. Toch weten we maar weinig over het leven in deze groene gebieden. The Green Planet brengt daar verandering in. In deze fascinerende documentaireserie volgen we bosbewoners als het elegante rode hert, de sluwe vos en het imposante wilde zwijn op de voet. Dankzij nieuwe technologie ontdekken we ook minder bekende, maar daarom niet minder interessante flora en fauna.

 

Heb jij alle films uit dit lijstje al gezien?

Bekijk alle christelijke films op ons platform: https://newfaithnetwork.nl/movie

Sluit Menu