Hoe vaak tel jij je zegeningen?

De Bijbel leert ons om onze zegeningen te tellen. Dit komt zeker goed van pas als je even een minder goede dag hebt of als je met een tegenslag te maken krijgt. Het zorgt voor een lichtpuntje die je sommige dagen meer kunt gebruiken dan andere. Maar ook als je een goede dag hebt is het belangrijk stil te staan bij je zegeningen en hier dankbaar voor te zijn. Helaas vergeten we dit regelmatig te doen. Zonde, want God zegent ons met meer dingen dan we ons realiseren!

 

Tellen door vertellen

Door je zegeningen te tellen, wordt je meer bewust van het feit dat je verschillende lichtpuntjes in je leven hebt. Door ze hardop te benoemen, vertel je bewust aan jezelf waar je dankbaar voor mag zijn. Uiteraard is het ook mogelijk om je zegeningen uit te spreken naar iemand die dichtbij je staat, die je een goede reflectie kan geven op de zegeningen.

 

Wees ook dankbaar voor algemene dingen

Weet je even niet waar je dankbaar voor kunt zijn? Probeer wat algemener te denken. Je kunt bijvoorbeeld ook heel dankbaar zijn dat het mooier weer wordt en dat je vaker naar buiten kunt om bijvoorbeeld een lekker ijsje te eten.

 

Leef meer in het nu

Waar ben je nu dankbaar voor? Dat heeft veel meer toegevoegde waarde aan je huidige gemoedstoestand dan je enkel bezighouden met wat je nog wil bereiken. Soms kan een doel dusdanig ver van je af liggen, dat het juist niet als een zegening voelt dat je hier naartoe werkt. Wees je dus vooral bewust van de dingen die op dit moment positief zijn in je leven. Dit zorgt uiteindelijk voor meer rust in je hoofd en misschien zelfs weinig tot geen slapeloze nachten meer.

Sluit Menu