Kind en media – lees onze 3 tips over mediagebruik

Kinderen en (Christelijk) mediagebruik

Voor Christelijke ouders is het vaak een uitdaging. Een goede balans tussen buiten spelen, lezen, praten over God, sporten, slapen en … mediagebruik. Wat kijkt je kind wel en niet? En hoe bescherm je tegen ongewenste invloeden? Bij New Faith Network vinden we dat enorm belangrijk. We bekijken en controleren elke film en serie voordat hij geplaatst wordt. Zit er iets in om te weten? Dan vermelden we dat. Ons platform voor Christelijke films en series is daarom zo veilig mogelijk voor het hele gezin en kan je helpen bij Christelijke opvoeding. Wil je meer lezen over algemene mediaopvoeding? Lees hieronder drie tips!

Tip 1 – Check de ‘MediaDiamant’

Raak wegwijs in mediaopvoeding met de MediaDiamant. Dat is een wegwijzer met tips voor ouders om kinderen van 0 tot en met 18 jaar mediawijs op te laten groeien. De diamant bestaat uit vijf kanten die je helpen bij mediaopvoeding: plezier, veilig, samen, inhoud en balans. Met de MediaDiamant kun je het gesprek starten en actie ondernemen. Tot stand gekomen met experts en wetenschappers! Lees meer over de mediadiamant.


Tip 2 – Zie ook de positieve effecten van mediagebruik

Justine van Bureau Jeugd en Media biedt een overzicht van de positieve invloeden van media op kinderen. Samengevat: media kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Dat werkt het best als je er samen het gesprek over aangaat. Mogelijke positieve effecten zijn: taalvaardigheid, kennis van de wereld, omgaan met emoties en creativiteit. Lees meer in het artikel van Justine.

Tip 3 – Bekijk de ‘Toolbox Mediaopvoeding’ van het Nederlands Jeugdinstituut

Bedoeld voor beroepskrachten, maar net zo interessant voor ouders om eens door te nemen: de ‘Toolbox Mediaopvoeding’. Bekijk daar bijvoorbeeld ook eens de ‘Factsheet Media in het gezin’. Over media-apparaten in huis, mediagebruik en mediaopvoeding. Bekijk de toolkit hier.

Bekijk Christelijke films en series in de veilige omgeving van New Faith Network

Bij New Faith Network controleren we films voordat we deze aanbieden. We letten daarbij op zaken als lelijke woorden, geweld en andere kenmerken die belangrijk zijn in Christelijk mediagebruik. Zit er toch iets in een film in zo’n categorie? Dan proberen we dat er altijd bij te vermelden. En als onze kijkers iets opmerken mogen ze ons dat altijd laten weten via info@newfaithnetwork.com. Het resultaat is een zo veilig mogelijke omgeving voor het hele gezin.

Bekijk nu ons aanbod van Christelijke films en series op newfaitnetwork.nl

Sluit Menu