Stress. Overspannen. Een burn-out. Hoe ga je daarmee om?

Stress. Overspannen. Een Burn-out. Hoe ga je daarmee om?

Veel mensen krijgen er mee te maken. Spanning en stress. Vaak is het gerelateerd aan werk. Maar ook moeilijke privé omstandigheden kunnen het leven soms zwaar maken. Voor veel biedt het geloof uitkomst. Maar soms kunnen taken in de kerk ook juist extra druk geven. Of wat doe je als God even niet antwoordt als je het extra nodig hebt?

Profeet Elia kreeg een burn-out

Een burn-out is niet nieuw. In Koningen 18 en 19 lezen we immers het verhaal van profeet Elia. Het lukt hem maar niet om het volk te overtuigen van de liefde van God. Dat raakt hem zo, dat hij gesloopt en oververmoeid in de woestijn gaat liggen. Hij kan niet meer. Totdat God tot hem komt. Hij krijgt een nieuwe kans. Soms kan een situatie uitzichtloos lijken. Maar weet dan dat God er altijd is.

Bekijk nu de overdenkingen van onze sprekers en voel je gesteund

Het leven raast vaak maar door. Voel jij je misschien wel gespannen? Ervaar je stress op je werk of thuis? Kijk dan eens naar de overdenkingen van de sprekers van New Faith Network. Hoe ga jij stress te lijf? Wie is de baas over jouw agenda? En, waarom durf je geen ‘nee’ te zeggen? Allemaal vragen waar onze sprekers antwoord op geven. Inzicht zonder te oordelen. Hieronder zie je een aantal kijktips:

1. Verslaafd aan goedkeuring

Je kunt op je werk en binnen je gezin ontzettend op zoek zijn naar bevestiging. Je relatie kan daardoor zelfs onder druk komen te staan. Orlando vertelt hoe mooi het is als je ontdekt dat je deze bevestiging niet nodig hebt, maar dat je waardevol bent. Je mag zijn wie je bent.

2. Geen tijd om te verspillen

Hoe gebruik jij je tijd? Joyce Meyer moedigt je aan om je tijd niet te verdoen. Want als het op is, is het op. We moeten God vragen hoe we onze tijd verstandig kunnen besteden.

3. Leer om tot rust te komen!


Voel jij je opgejaagd en gestresst? Heb je het gevoel dat je altijd maar door moet gaan? We leven in een maatschappij die continu onze aandacht vraagt en ons overvoed met prikkels. David de Vos laat ons zien dat het je eigen verantwoordelijkheid is om regelmatig tot rust te komen en te ontspannen. In de Bijbel staan hier een paar praktische tips voor. Ontdek wat je kunt doen om rust te vinden!

New Faith Network – een plek om tot rust te komen

Op New Faith Network vind je de beste Christelijke films en series. Het is een veilige omgeving voor het hele gezin. En hoe kun je nou beter tot rust komen dan met een mooie, inspirerende film of serie? We nodigen je van harte uit om eens een kijkje te nemen op New Faith Network.

 

Sluit Menu