Andries Knevel: “Die scherpte, daar heb ik spijt van”

Andries Knevel en Tim van Wijngaarden samen in de auto in het programma De Rit op New Faith Network

Andries Knevel: “Die scherpte, daar heb ik spijt van”

In het nieuwe New Faith Network programma ‘De Rit’ nemen bekende christenen plaats in de auto van Tim van Wijngaarden (Tim Zingt). Op weg naar werk of waarheen dan ook vraagt hij ze het hemd van het lijf. In aflevering 1: Andries Knevel. Hij is waarschijnlijk de bekendste christen van Nederland. Al 41 jaar (!) is hij het boegbeeld van de Evangelische Omroep (EO). Hij presenteerde er ‘Het Elfde Uur’ en later ‘Knevel op Zaterdag’. Heel bekend is hij ook van de talkshow ‘Knevel & Van Den Brink’ – dat in de zomer werd uitgezonden in het tijdslot van Pauw & Witteman. Maar vooral in zijn vroege jaren als presentator drukte Andries een stempel op het beeld van ‘de christen’. Zijn confronterende en kritisch doorvragende stijl werden breed opgemerkt. Hij werd de vertegenwoordiging van Nederlandse christen. Als hij naast Tim van Wijngaarden in de auto zit vertelt hij daar nu spijt van te hebben: “Ik kwam daarmee eigenlijk een beetje tussen God en de mensen in de staan”. Ben je al abonnee van New Faith Network? Dan kijk je ‘De Rit’ hier!

Kijk het hele verhaal van Andries Knevel in ‘De Rit’ op New Faith Network (je kijkt 14 dagen gratis!)

Op New Faith Network kijk je onbeperkt de beste christelijke films, series en ‘New Faith Network Originals’. De Rit is zo’n original: die zie je alleen op New Faith Network. Je kunt nu 14 dagen gratis kennismaken met New Faith Network. Start nu je gratis kijkperiode en je kunt onmiddellijk ‘De Rit’ met Andries Knevel kijken. En dat is echt de moeite waard, want Andries is in de autostoel van Tim openhartiger dan ooit. Lees hieronder nog maar even verder.

Kijk New Faith Network nu 14 dagen gratis

“Ik reed met lange haren op mijn Puch met zo’n hoog stuur”

In ‘De Rit’ zien we hoe Tim en Andries door het prachtige hei-gebied rond Bussum rijden. “Maar 20 minuten van Amsterdam!” – vertelt Andries als een soort makelaar. Ze bespreken van alles. En gaan ook de diepte in als het gaat over het moment waarop Andries bijna dood was: “Ze hadden mijn familie al bij elkaar gebracht om afscheid te nemen”. Gelukkig bespreken ze ook alle mooie kanten van het leven, zoals het moment waarop Andries zijn vrouw ten huwelijk vroeg. Sterke nog: ze stoppen met het autootje op precies de plek waar dat gebeurde. “Ik reed hier vroeger rond met lange haren, op mijn Puch” vertelt Andries. “Met zo’n hoog stuur?” vraagt Tim vervolgens. Andries antwoord bevestigend. En het verhaal over zijn huwelijksaanzoek komt naar boven. Je moet het echt zien in de aflevering van ‘De Rit’.

“Je moet niet trouw zijn aan je gemeente”

Ergens richting het eind van de rit – Tim zet Andries af bij de voordeur van het EO-gebouw – stelt Andries dat je als christen niet trouw moet zijn aan je gemeente. Dat was hij zelf ook niet. Hij relateert het aan het geluk van zijn kinderen: dat is wat moet tellen. Het is een krachtige uitsmijter van een autorit waarin gesproken is over het geloof, twijfel in het geloof, gezin, werk, kinderen, liefde en ziekte. Een absolute aanrader om te bekijken. Als je nu je 14 dagen gratis proefperiode start kun je ‘De Rit’ dus direct kijken.

Kijk New Faith Network nu 14 dagen gratis

PS: ook de meest recente theatervoorstelling ‘Goed Verhaal’ van Tim Zingt vind je trouwens op New Faith Network!

Veel kijkplezier en inspiratie!

Sluit Menu