De ernstig zieke Lisanne Spaander vertelt als vechtersbaas haar hoopvolle verhaal

Lisanne Spaander laat haar kralenketting zien. Met haar lied vechtersbaas trad ze op bij Marco Borsato.

Lisanne Spaander was ernstig ziek en inspireert nu duizenden met haar liedje ‘vechtersbaas’

Als Lisanne haar kralenketting laat zien blijkt dat elke kraal staat voor een behandeling in het ziekenhuis. In één jaar tijd. Chemokuren, operaties en bestralingen hebben haar helemaal gesloopt. Toch zie je in aflevering 5 van onze eigen serie ‘Hoopvol’ een verhaal over kracht, doorzettingsvermogen en inspiratie. Want juist dat typeert Lisanne. En het brengt haar tot op het podium bij Marco Borsato.

Probeer het nu: 14 dagen gratis New Faith Network!

New Faith Network is de allergrootste christelijke streamingdienst van Nederland. Een soort Netflix dus, maar dan helemaal gericht op films, series en overdenkingen die passen in een christelijk leven. Veilig voor het héle gezin. Omdat we vinden dat je gemakkelijk moet kunnen bepalen of New Faith Network ook in jouw leven past kun je het nu 14 dagen gratis proberen. Toch niets voor jou? Opzeggen kan op elk moment. Altijd. Druk op de knop hieronder en je kijkt na je registratie natuurlijk ook onmiddellijk het verhaal van Lisanne Spaander. En alle andere christelijke films, series en overdenkingen.

Kijk New Faith Network nu 14 dagen gratis

Marco Borsato laat Lisanne met ‘vechtersbaas’ optreden tijdens zijn Symphonica in Rosso

Het lied ‘vechtersbaas’ van Lisanne is eigenlijk een heel klein liedje, vertelt Lisanne. Ze lijkt het dan ook nog steeds niet helemaal te kunnen geloven dat ze juist dat liedje voor 17.500 mensen heeft gezongen op het podium van Marco Borsato. Het was haar grote wens; Marco ontmoeten. Maar dat die ontmoeting leidt tot een optreden als een superster had ze natuurlijk nooit durven dromen. Toch is het echt gebeurd. En je ziet het in aflevering 5 van Hoopvol.

Uiteindelijk krijg ik een scan – ‘hebben al die behandelingen wel zin gehad’?

Lisanne laat de laatste kraal aan haar ketting zien. Dat kan een vlindertje of een bloemetje zijn. Een vlindertje betekent dat alle behandelingen zijn geweeest maar er op de laatste scan nog steeds een tumor zichtbaar is. Een bloemetje betekent dat de tumor niet meer zichtbaar is. “Als je dan in die scan ligt is het zo ontzettend eng; krijg ik straks een bloemetje of een vlindertje?”. Gelukkig is het voor Lisanne een bloemetje. Bekijk nu de hele aflevering van hoopvol met Lisanne op New Faith Network.


Lisanne Spaander laat zien dat de laatste kraal aan haar ketting een bloemetje is. Haar tumor is niet meer zichtbaar.

Lisanne heeft duizenden volgers dankzij alle tv programma’s waarin ze te gast is geweest

“Wat ik heel bijzonder vind is dat ik naar zoveel tv-programma’s mocht om mijn verhaal te vertellen”. De kracht van social media is ook voor Lisanne heel tastbaar. Duizenden mensen weten haar te vinden en putten kracht en hoop uit haar verhaal. Ze heeft alleen al 15.000 volgers op Facebook. Er is zelfs een fan-pagina opgericht. “Voor mensen die bijvoorbeeld naar ieder optreden komen, zelfs uit België” – voegt Lisanne toe. Het zijn allemaal mensen die haar verhaal willen horen. Een verhaal dat heel mooi verteld wordt in haar bekende nummer ‘vechtersbaas’. Hieronder vind je de volledige songtekst van dat nummer.

De volledige songtekst of lyrics van ‘vechtersbaas’ van Lisanne Spaander

De volledige songtekst van Vechtersbaas is door Lisanne verstrekt aan de maker van de serie ‘Hoopvol’.

O, ik huil en ik lach
Elk uur, elke dag
Donkere schaduwen van het leven
Die zich boven mij begeven

O, mijn vraag waarom ik
Waarom word ik nu ziek
In het diepe gegooid woorden
Zonder de antwoorden

Ik ben een vechtersbaas
Mij krijg je echt niet klein
Zal vechten voor wat ik het waard ben (2x)

O, ik ren en ik vlucht
Bind me vast, ik wil terug
Naar normale tienerjaren
Gewoon hoe de tijden waren

Weg met pijn en met angst
Angst voor wat er komen gaat
Weg willen duiken voor zwarte schimmen
Diep van binnen weer te glimmen

O, ik kijk en ik staar
Naar mezelf zonder haar
Die leegte in mijn ogen
Alle energie is uit mij gezogen

Kijk me aan, kijk niet weg
Kijk en zie mijn gevecht
Steek je hand uit naar de mijne
Pak hem beet met beide

Ik ben een vechtersbaas
Mij krijg je echt niet klein
Zal vechten voor wat ik het waard ben
Ik ben een vechtersbaas

Maar weet je, de storm die gaat voorbij
Na regen komt ook altijd zonneschijn

nanananana nanananana nanana nana nana

Ik ben een vechtersbaas
Mij krijg je echt niet klein
Zal vechten voor wat ik waard ben (2x)

O, ik huil en ik lach
Elk uur, elke dag

Sluit Menu