Zo overwin je met muziek, een hond en gedichten een angststoornis. Dit is het verhaal van Leo.

“Leo, je moet je verhaal eens gaan opschrijven” vertelde zijn psycholoog hem. Leo heeft dan al tijden last van angststoornissen en paniekaanvallen. Een toestand die hij ontwikkelt nadat hij in zijn leven overvallen wordt door ziekte van zijn schoonvader en de dood van zijn eigen vader. In de nieuwste aflevering van ‘De Rugzak’ vertelt hij zijn verhaal. Opvallend: hij weet zijn hevige angsten te overwinnen met muziek, een hond en gedichten. Lees verder en ontdek hoe.

Leo leest gedichten voor uit zijn christelijke dichtbundel

Probeer New Faith Network 14 dagen gratis

New Faith Network is dé christelijke Netflix. Boordevol met de beste christelijke films, series, overdenkingen en concertregistraties. Je kunt alles onbeperkt kijken voor maar €5,95 per maand – opzegbaar op elk moment. Natuurlijk kun je eerst even kijken of New Faith Network bij je past. De eerste 14 dagen van je maandabonnement kijk je daarom helemaal gratis. Toch niets voor jou? Dan stop je het in die periode en betaal je niks. Ideaal toch? Probeer New Faith Network nu 14 dagen gratis.

Kijk New Faith Network nu 14 dagen gratis

1) Leo herstelde van zijn angststoornis dankzij muziek van Bethel Music

Muziek die je op je levensverhaal kunt leggen. Soms ontdek je zo’n nummer dat precies bij je past. Het gebeurt Leo als hij het nummer ‘No Longer Slaves’ van Bethel Music hoort.  In het refrein zingen Jonathan David en Melissa Helser ‘I’m no longer a slave to fear. I am a child of God’. Het raakt Leo enorm. En biedt hem heel veel houvast. In zijn aflevering van ‘De Rugzak’ hoor je het prachtige nummer terwijl Leo zijn hond uitlaat.

2) Hond ‘Sam’ wordt zijn steun en toeverlaat in zijn herstel

Terwijl muziek zijn leven begint te veranderen, kopen Leo en zijn gezin ook een hond. Sam. Het wordt een maatje voor hem. Hond Sam zorgt er ook voor dat Leo naar buiten blijft gaan en blijft wandelen. Dat is goed voor hem. Er ontstaat een geweldige baas-hond relatie en dat hielp enorm in zijn herstel. Maar dat herstel kwam pas echt in een stroomversnelling toen Leo begon te schrijven.

3) God geeft Leo de woorden om zijn emoties te uiten in gedichten

Van zijn psycholoog krijgt Leo de tip om te gaan schrijven. Van God krijgt hij daar de juiste woorden voor. Leo wordt dichter. Zijn eerste gedicht krijgt de titel ‘Je bent niet alleen’. En het schrijven geeft Leo een verdere duw in de groede richting. En door zijn gedichten maakt hij het onderwerp angststoornis bespreekbaar. Lees hieronder de prachtige woorden in het gedicht ‘Je bent niet alleen’. Kijk het hele verhaal van Leo nu in ‘De Rugzak’ op New Faith Network.

-Je bent niet alleen- 

Je bent niet alleen Mijn kind,

Ik zal je dragen.

Al is de weg donker,

het leven vol vragen.

Blijf sterk, grijp moed,

in al je verdriet, 

Ik ben het die,

Jouw angst en beven ziet.

 

Je bent niet alleen Mijn kind,

Ik zal er zijn,

in vreugde, in verdriet,

bij angst en pijn.

Sla je oog naar boven,

en leer je leven,

in Mijn Vaderhand te geven.

– uit: ‘Dichter bij God’ door Leo Heuvelman

Sluit Menu