Esther vertelt over haar relatie met een alcoholverslaafde man

Verslaving kan je leven helemaal op z’n kop zetten. Het gebeurt Esther, als haar man verslaafd raakte aan alcohol. En hoewel ze begrip voor de situatie heeft kan ze niet leven met de gevolgen. Ze bereikt een grens in haar naastenliefde: “Wanneer is naastenliefde pure marteling voor jezelf?” Esther vertelt haar verhaal in de nieuwste aflevering van ‘De Rugzak’ op New Faith Network. Je kunt haar verhaal direct bekijken als je New Faith Network nu 14 dagen gratis probeert!

Als een verslaving aan alcohol je gezin op z’n kop zet en je naastenliefde op de proef stelt

“Ik snapte zijn angsten, zijn boosheid en zijn machteloosheid” vertelt Esther begripvol. Ondanks alles wat ze meemaakte. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze vasthoudt aan het christelijke uitgangspunt van naastenliefde. ‘Gij zult de Heer uw God beminnen met geheel uw hart, geheel uw ziel en geheel uw verstand. Dit is het voornaamste en eerste gebod. Het tweede, daarmee gelijkwaardig: Gij zult uw naaste beminnen als uzelf” leest het immers in Mattheus 22, 37-40. Maar nergens staat geschreven over de grenzen van naastenliefde. Is het oneindig, ook als het jezelf en je gezin in gevaar brengt? Esther ervaart haar relatie op een gegeven moment als een gevangenis. Maar toch weet ze uit te breken en kiest ze voor haar kinderen.

Probeer New Faith Network nu de eerste 14 dagen gratis

Op New Faith Network vind je heel veel verhalen zoals die van Esther. Verhalen met een boodschap. Met persoonlijke ervaringen en waardevolle lessen. Maar New Faith Network staat ook propvol met de beste christelijke films en series, overdenkingen en concertregistraties. Voor volwassenen én voor kinderen. Lijk het je iets? Kijk eens rond op New Faith Network en probeer het 14 dagen gratis.

Ruzies, schreeuwen en slaan leiden tot moedige keuzes, de weg omhoog en ervaring van God

Natuurlijk zijn kinderen vaak de dupe van ruziënde ouders. Esther vindt juist dat heel moeilijk als ze vertelt over haar pasgeboren kind die de ruzies van dichtbij meemaakt. “De relatie voelde als een gevangenis” vertelt ze. Het lukt haar niet goed om afstand te nemen – hoe goed ze ook weet dat dat zou moeten. Toch kiest ze uiteindelijk voor haar kinderen. Terugkijkend realiseert ze zicht dat God haar de hele tijd gesteund heeft. En nog steeds steunt. Al haar ervaringen schrijft ze op in een boek. Maar kijk vooral eerst haar hele verhaal in de nieuwste aflevering van De Rugzak op New Faith Network.

 

 

 

Sluit Menu