Ben je als christen verplicht tot het geven van tienden? Orlando Bottenbley geeft antwoord.

Er is veel te doen om het geven van tienden. Mensen ervaren druk en manipulatie. Toch is het geven van tienden wel een Bijbels gebruik. Maar ben je als christen dan verplicht om een deel van je geld af te staan aan de kerk of ander goed doel? Een kijker van New Faith Network vroeg het zich af en Orlando Bottenbley geeft antwoord in het programma ‘Vraag het de Spreker’. Volgens Orlando ligt de sleutel in het woordje ‘moeten’.

Orlando Bottenbley vertelt over het geven van tienden op New Faith Network

De sleutel tot het geven van tienden ligt in het woord ‘moeten’

Orlando Bottenbley: “Bij wie in de Bijbel gelooft en naar de Bijbel gaat leven wordt het woordje ‘moeten’ geschrapt. De Bijbel leert ons dat we God liefhebben met ons hart en verstand en onze naasten liefhebben als onszelf. Dus als we denken aan het geven van tienden is het geweldig dat je 10 procent mag geven van wat je hebt”. Orlando zegt hiermee dat je als christen 90 procent van je verdiensten voor jezelf kunt gebruiken en met 10% tot zegen kunt zijn voor anderen en voor Gods Koninkrijk. Het is een andere manier van omgaan met het geven van tienden.

Kijk New Faith Network nu 14 dagen gratis

Op New Faith Network kijk je onbeperkt en overal de beste films, series, theaterregistraties en overdenkingen. En de grootste collectie van Nederland wordt elke week groter. Ook voor kinderen! Benieuwd of het iets voor jou is? Je kijkt de eerste 14 dagen helemaal gratis – opzeggen kan op elk moment. Ontdek meer!

Orlando Bottenbley: als je denkt dat je iets moet, geef dan geen euro

“Je hoeft je ook niet bezwaard te voelen als je het niet kunt of niet wilt”, vertelt Orlando in zijn antwoord. Geven vanuit je hart is altijd het uitgangspunt. Hij verwerkte het ooit als volgt in één van zijn preken: “Als je denkt dat je iets moet, geef dan geen euro in de collectezak. Maar als je denkt ‘van de vele zegeningen die ik ontvang wil ik een deel gebruiken om weer voor anderen tot zegen te zijn’ mag je van harte geven”

Orlando sluit zijn antwoord af met een krachtig voorbeeld uit de Bijbel. Je kijkt de volledige aflevering van ‘Vraag het de Spreker’ over tienden nu gratis op New Faith Network.

Sluit Menu