Dit moet je doen als je partner niet gelooft volgens David de Vos (gratis video)

Als je partner niet gelooft kan dat voor spanningen in je relatie zorgen. Eén van onze kijkers stelde hier een vraag over: ‘Mijn vrouw gelooft niet. Dit vind ik heel moeilijk. Mag ik aan God vragen of Hij haar wil bekeren?’. David de Vos geeft een prachtig antwoord dat je hieronder gratis kunt kijken. Kijk meteen ook even rond op New Faith Network! Dat is eigenlijk een christelijke Netflix: onbeperkt en overal (ook via onze app!) de beste christelijke films, series en overdenkingen van bekende sprekers kijken. De eerste 14 dagen is dat gratis. Lees hieronder meer.

David de Vos geeft antwoord op de vraag of je God mag vragen je partner te bekeren

David de Vos: je mag God vragen om je partner te bekeren

“Wat een mooie vraag”, begint David zijn antwoord op de vraag ‘Mag ik God vragen om mijn vrouw te bekeren?’. Het is een vraag die volgens David nog belangrijker is dan de vraagsteller beseft omdat er een element van verzoeking in zit in plaats van eigen overtuiging. “Dat is de sleutel, omdat mensen het vaak zelf willen doen en dan gaat het mis. Dan gaan ze allerlei dingen opleggen, onopvallend maar toch opvallend voor hem of haar bidden en hints geven zoals ‘ga eens naar de kerk!'” David stelt dat je zelf het beste kunt aanvoelen hoe ver je daarin kunt gaan. Maar het belangrijkste is volgens hem dat geloof een ‘zaak van het hart is’. Waarom lees je hieronder.

Ontdek New Faith Network de eerste 14 dagen gratis

Op New Faith Network vind je de grootste collectie christelijke films, series, muziekregistraties en originals van Nederland. Het werkt net als Netflix – alleen bieden wij een omgeving die veilig is voor het hele gezin. Vol met moois voor kinderen dus ook! Om iedereen kennis te kunnen laten maken met New Faith Network kijk je de eerste 14 dagen altijd gratis. Toch niks voor jou? Opzeggen kan op elk moment. Druk op de knop hieronder en ontdek meer!

Kijk 14 dagen gratis New Faith Network en opzeggen kan op elk moment

David de Vos: ‘Geloof is een zaak van het hart’

Als geloof een zaak van het hart is, heeft het misschien wel weinig zin om een niet gelovende partner voortdurend te overtuigen. “Iemand moet zelf tot de overtuiging kunnen komen en daar moet je ruimte voor geven”, aldus David. “Het is dus heel belangrijk om te zeggen: ‘God, wilt U dat doen?'”. En met behulp van een tekst uit 1 Korinthe zet David zijn antwoord kracht bij.

Een belangrijke boodschap over geloven staat in 1 Korinthe vers 14

David citeert uit 1 Korinthe vers 14: “Want de ongelovige man, behoort dankzij zijn vrouw God toe. En de ongelovige vrouw dankzij haar man eveneens. Zou dat niet zo zijn, dan zouden uw kinderen onrein zijn. Maar nu zijn ze geheiligd.” Een opbeurend bericht voor relaties waarin één van de partners niet gelooft, want hij of zij behoort dus automatisch God toe. David sluit zijn antwoord af met een persoonlijk verhaal over de manier waarop zijn twijfelende opa tóch bij Jezus werd gebracht.

Bekijk nu de hele video gratis op New Faith Network

Sluit Menu