Seizoen 2 van ‘Hoopvol’ online bij New Faith Network

Ze worden weleens social formats genoemd. Of videosnack. Korte, inspirerende stukjes film die in de vorm van een mini-programma online komen om iets te delen waar hoop uit kan worden geput. New Faith Network zet deze vorm van programma’s in om een vervolg te geven aan een goed bekeken serie.

Hoopvol

Hoopvol volgt bekende en onbekende christenen die overal in Nederland op hun eigen unieke wijze het verschil maken. Zij hebben vaak zelf een bijzonder levensverhaal of zijn geraakt door het verhaal van anderen. Werd in seizoen 1 bijvoorbeeld stil gestaan bij Marijn, die foto’s maakt van kinderen met kanker, in seizoen twee zien we o.a. Siggi. Zij was in het verleden dakloos maar helpt nu anderen met de inzet van bijzondere middelen. Of de aflevering met Appie Wijma. Hij was afgelopen zomer breed in het nieuws met zijn gratis camping voor mensen die weinig geld hebben. Toen hij begon had hij bijna niets. Een paar weken later stond er een complete camping.

Appie maakte gratis kamperen mogelijk

Huis van vrede

Aflevering 3 volgt Henk Bouma, mede-oprichter van het Huis van Vrede in Utrecht. Dit is een buurtcentrum en een kerk, die sociaal zwakkeren samenbrengt en bezigheden geeft. Er is een naaiatelier, een garage en een weggeefwinkel. Op deze manier kan iedereen gebruiken wat God ze gegeven heeft, hun handen en hun verstand. Sasan kookt bijvoorbeeld de hele week Noord-Irakese gerechten voor de bezoekers van het buurtcentrum…

Nog meer

De komenden weken worden er nog afleveringen toegevoegd aan dit seizoen van Hoopvol. Ook is het complete eerste seizoen te bekijken. New Faith Network is Nederlands eerste en enige streaming videodienst met alleen christelijke programma’s, series en overdenkingen. De inhoud bevat geen vloeken, naakt of geweld en groeit op dit moment sterk.

Hoge kijktijd

“We zijn blij en dankbaar dat steeds meer mensen ons online weten te vinden”, zegt hoofdredacteur Machiel Copier. “We hadden in december, een hele hoge kijktijd, toen ‘I can only Imagine’, de film die we in de bioscoop brachten, bij ons op het platform kwam. Wat ook leuk is om te zien hoeveel er wordt gepraat over de programma’s op onze Facebookpagina. En we zijn ook weer bezig met een nieuw project wat we in de bioscoop gaan brengen, begin volgend jaar. Ik kan er nog niet teveel over zeggen, alleen dat er een bekende Nederlandse acteur in meespeelt”.

Kijken naar New Faith Network is de eerste twee weken gratis. Daarna betaalt de abonnee een klein bedrag per maand. Ook kan er gekozen worden voor halfjaar- en jaar lidmaatschap. Meer informatie via https://ontdek.newfaithnetwork.com

Sluit Menu