Biosuccé baserad på prisbelönad musik – se nu på New Faith Network

Helgens storfilmspremiär på New Faith Network heter God Bless the Broken Road. En film som trots sitt allvarliga ämne ändå är positiv och ljus. Och kanske just på grund av den ljusa tonen en riktig snyftare.  

Vad kan vi förvänta oss?

Vi befinner oss i en småstad som otaliga andra i USA. Amber Hill är en flitig kyrkobesökare och körledare i kyrkan. Hennes man Darren är en respekterad löjtnant i den amerikanska armén, placerad i Afghanistan. Där blir han som en extrapappa i truppen och han är den som fortsätter att tro och sprida evangeliet även vid fronten. Men som för så många soldater slutar ändå hans resa där, på en sandig, dammig ökenväg tusentals mil hemifrån. Amber blir ensam kvar med dottern Bree. Och ett oöppnat brev ifrån maken, skrivet strax innan olyckan. 

Hur går man vidare? Hur kan man fortsätta tro?

Vi följer Amber och Bree två år senare. Amber sliter stenhårt för att få ekonomin att gå ihop och att orka vara en god mor. Hennes svärmor hjälper till men förvärrar Ambers skuldkänslor gentemot dottern. Plötsligt väljer Bree farmor före sin egen, hårt arbetande mamma och Ambers sköra värld slås i bitar. Trots att hennes goda vänner från kyrkan stöttar henne under hela den fruktansvärda perioden, ifrågasätter Amber Gud. Hon slutar sjunga, sluter sig i sig själv och något går sönder inuti. Och när det finns en chans att börja om igen, vågar hon inte ta den.

Igenkänning

En anledning till framgången ligger, tror jag, i det faktum att vi alla kan känna igen oss i detta budskap. För vad gör man när man är med om något så oerhört ingripande som att förlora någon? Varför drabbar detta just mig? Vad är Guds mening, hans plan? Hur klarar man att behålla sin tro, vad som än händer. Detta är filmens kärnbudskap.

Inte ett öga torrt på premiären
 

God Bless the Broken Road var en stor biosuccé i hemlandet USA när den visades 2018. Regissören Harold Cronk är redan känd från flera av de bäst sedda kristna filmerna nånsin. Bland annat har han regisserat God’s Not Dead 1, 2 och 3, vilka alla blivit enorma tittarsuccéer. Så det var kanske inte så konstigt att filmen även gick superbra i Europa.

Nu kan du se God Bless the Broken Road på New Faith Network

God Bless the Broken Road är ett maffigt drama och exakt den typ av välgjord, välspelad och härligt romantiska drama vi kan behöva se då och då! Filmen är full av bra musik också. Historien är faktiskt skriven utifrån sången Bless the Broken Road, en klassisk countrysång som spelats in av flera olika band genom åren. Låten, som vann en Grammy, handlar om hur mycket svårigheter man möter på livets trasiga väg innan man hittar den sanna kärleken. Den tog sig upp på hitlistorna även i Sverige och har använts många gånger till exempel i Idol! Så om du gillar bra musik, en skön story, romantisk handling och bra skådespelare – välj God Bless the Broken Road ikväll!  

Stäng meny