Skulle du känna igen Jesus?

Om du hade stött på Jesus idag, vad skulle du ha sagt till Honom? Skulle du ens känna igen Honom? Att det inte är helt lätt att tro på den godmodige lilla mannen som kallar sig Joshua, ser vi i serien The Encounter – Mötet. Där dyker Jesus upp på olika ställen i vår moderna värld, för att hjälpa någon som behöver Honom just då. Nu är hela serien Encounter tillgänglig på New Faith Network. Se alla avsnitten på en gång – eller ett för ett! 

Från film till serie - The Encounter i ny tappning

Serien The Encounter är baserad på en långfilm med samma namn som kom ut 2011. Liksom i filmen har Bruce Marchiano huvudrollen som den alltid hjälpsamma Jesus. Vi möter olika människor i olika skeden av deras liv. Det de har gemensamt är att de alla behöver hjälp, fast de kanske inte ens vet om det själva. Men Jesus vet. I åtta avsnitt kan du följa hur Jesus hjälper olika människor att hitta sin tro igen. Från den bleknade filmstjärnan som blivit för gammal för nya roller, till kirurgen som sett så många tragiska öden att han förlorat tron för länge sedan. Kan Jesus hjälpa dem att hitta rätt väg igen?

Rån, begravningar och bröllop

Under den första säsongen av Encounter träffar vi ett antal människor som alla har ett gemensamt behov av att hitta tillbaka till Jesus. Vi möter Cal, som har hamnat på fel sida av lagen och är i samma fälla som hans kriminella far. Madison, å andra sidan, är en laglydande och framgångsrik advokat som utkämpar en strid mellan sitt samvete, karriär och förhållande till sin mamma efter pappans död. Vi träffar också Claire och Anthony, ett ungt par som har beslutat att fly till Las Vegas för att gifta sig, trots att deras föräldrar är emot det. Men är de verkligen redo för det? I alla avsnitten möter Jesus, människor i vardagliga, igenkännbara situationer. Och handen på hjärtat – vi skulle väl alla behöva en hjälpande hand då och då?

Vem säger ni att jag är?

Markus 8:29: ”Och ni då, vem säger ni att jag är?” frågar Jesus sina lärjungar på vägen till byarna runt den antika staden Caesarea Filippi. För Petrus var svaret glasklart. Men Jesus visste att människorna hade svårt att tro, svårt att veta att det var Guds son. På frågan ”Vem säger människorna att jag är?” kom så olika svar som att han var Johannes Döparen, Elia eller någon av profeterna. För liksom fariseerna behövde de ett tecken för att kunna tro. Detta ser vi även i serien. Nästan ingen kan tro på mannen med 3-dagars stubbet utan ett tecken. Denna berättelse påminner oss om att vi måste komma ihåg vem Jesus är, trots det andra säger. 

Detta är frågan Jesus ställer till dem han möter i The Encounter, och en efter en måste de gå in i sig själva för att hitta svaret.

Stäng meny