God jul med god underhållning!

På New Faith Network är vi glada att kunna presentera det vi kallar god underhållning. Man ska kunna sätta på en av våra filmer eller serier och totalt koppla av. God underhållning betyder nämligen underhållning utan grovt våld, utan svordomar och utan naket. Du kan titta när du vill och var du vill och du slipper irriterande reklamavbrott. Det är helt enkelt en trygg miljö för hela familjen. 

Och det känns extra viktigt nu till jul. Julen är en tid då det är okej att mysa ihop hela familjen framför en fin julfilm. Eller för all del, en spännande serie som vi vuxna kan se efter att barnen gått och lagt sig, som Vindication till exempel. Vår nya storserie börjar nu till helgen, och nästa vecka berättar jag mer om den i bloggen!

Julens godaste filmer ser du på New Faith Network

Jag kan knappt bärga mig. Snart får vi tända det första adventsljuset och då börjar längtan. Förberedelsen. Kanske därför att jag själv är född runt den första advent, har vintern och julen ett extra magiskt skimmer omkring sig. Mörkret, de levande ljusen och alla elljusstakar som vi tänder för att fördriva det, den första snön, mina favoritjulpsalmer och -sånger, den goda maten… men framförallt möjligheten att umgås, tänka på varandra och vara med varandra, det är så underbart. Visst dyker julstressen upp ibland, men jag har blivit rätt bra på att dra ned på pretentionerna.  Och det är just när man känner den bekanta stressen smyga sig på som jag hoppas att New Faith Network kan ge en bra anledning till att koppla av! Här kommer lite filmtips som kan rädda dig ifrån julstressen! 

Filmtips för hela familjen: Christmas Oranges

Kalla ihop hela gänget och bänka er framför julens första exempel på god underhållning: Christmas Oranges. Det var en gång för länge sedan, i en stad inte så långt härifrån… så börjar barndomens sagor och så börjar denna varma och fina julfilm. För även om Rose växer upp på barnhemmet Greenwoods Orphanage, har hon en lycklig uppväxt och är glad nästan jämt.

Men allt ändras när tragedin slår till och Rose förlorar det enda hem som hon någonsin har haft. De andra barnen får nya hem, men Rose skickas till Irongates – en plats som verkar kall och grym och som leds av den stränge rektor Crampton. Han verkar omedelbart ogilla Rose och hans favoritsysselsättning är att straffa alla barn för den minsta överträdelsen av hans hårda regler.

Som tur är har Mr Crampton en bror som inte alls är lika sur och bitter. När Rose får veta att denne bror om julen ger en apelsin till varje barnhemsbarn, väntar hon i spänning. Kom ihåg att det är länge sedan, Rose har aldrig ätit någon apelsin men är säker på att det måste vara det sötaste och mest delikata godis i världen. Längtan till julmorgonen är stor. Pllötsligt krossas Roses dröm: den elake rektorn hittar på ett sätt att straffa henne så att hon missar tillfället hon längtat så mycket efter.  

Men julen är en tid av mirakel. För samtidigt som Rose lär sig om livet och att stå emot motgång, lyckas hon på något vis omvända Mr Crampton och han blir en ny man. Lite som Scrooge som förvandlas till en bra kille i slutet av ”A Christmas Carol”. Och Rose, ja hon är som en härlig, sprudlande Annie som alltid lyckas se solen även i svåra tider. En hjärtevärmande julhistoria där Gud visar vägen.

Christmas Oranges
Se Christmas Oranges nu på New Faith Network - God underhållning för hela familjen

Secrets in the Snow: Hemligheter uppdagas i snöstorm

Den som vill se något ihop med lite äldre barn kan gärna bläddra fram filmen Secrets in the Snow. Eller kanske råda sina tonåringar att se den själva. För det här exemplet på god underhållning passar ungdomar som befinner sig mellan barndomen och vuxenvärlden. Den där tiden innan man riktigt hittat sin egen identitet, och dras mellan hemmet, kompisar, skolan och den egna utvecklingen.  

Vi befinner oss i Eastbrook High School. Det är december och en snöstorm drar in över området. Rektorn bestämmer sig för att stänga skolan. De sex kvarvarande eleverna känner varandra lite grann, men är ändå främlingar för varandra. Att skolan är stängd bjuder både möjligheter och utmaningar – en spontan talangshow och improviserad måltid gör att personliga konflikter kommer upp till ytan.  

Filmen bjuder fullt av igenkänning för alla i hela familjen. Grupptryck, förutfattade meningar och hemligheter som stoppats undan har vi nog alla mött både i skolan och på arbetsplatsen. Men också den djupa vänskap som kan skapas när man i en extrem situation måste lära sig att lita på varandra för att klara sig.  

God underhållning för ungdomar - Se Secrets in the Snow

Detta är bara några av de smällkarameller New Faith Network hänger upp i granen i jul! Häng med redan nu för maximalt mys!

Väl mött framför rutan!

Stäng meny