Hurra! Tusen tittare idag!

Idag nåddes den magiska gränsen av tusen tittare för den nya videoplattformen New Faith Network i Sverige! 

Storsatsning på Sverige 2020

‘Med den här positiva utvecklingen kommer vi att satsa stort på Sverige nästa år’, säger kanalmanagern Machiel Copier. ‘Vi släpper rekordmånga nya titlar och kommer att starta egen, lokal produktion’. Den första produktionen som specialgjorts för den svenska marknaden är decembers adventskalender, där ett dagligt bibelcitat inspirerar ett filmtips.

Fem miljoner sekunder streamade

Sedan starten 1 oktober 2019 har dessa tusen tittare tillsammans streamat över 5 miljoner sekunder film. Andra roliga siffror: 16.000 gånger har en film startats, varje gång väljer tittarna mellan 2-3 filmer (eller avsnitt av en serie) och sedan tittar man en till två filmer per gång.

Extra stort julutbud

Lagom till jul introduceras flera julfilmer i veckan. Julfilmerna har teman som spänner från barnvänliga ’Lilla Huset på Prärien’-inspirerade historier till moderna, lite mörkare samhällsproblem eller glada julkomedier. Alla med ett kristet budskap.

Vi anknyter också till julen genom att ge tips om filmer i en adventskalender. Där får du varje dag ett filmtips baserat på ett bibelord. Har du missat den? Se artikeln här på bloggen

Filmtoppen av julfilmer på NFN

Julfilmer är extra uppskattade på New Faith Network. Av alla filmer som streamats står 4 titlar på  tio-i-topplistan – vilket är mycket eftersom de bara har kunnat ses sedan november eller ännu kortare. Här ser du våra tusen tittares fem julfavoriter:

Listan toppas av Christmas Oranges, en underbar film om barnhemsflickan Rose som tvingas flytta till ett nytt barnhem. Där får hon det riktigt jobbigt, bland annat för att föreståndaren är så sur som Mister Scrooge ur ’A Christmas Carol’ av Dickens… Som tur är kommer hans bror och räddar julen för barnen. När Rose för första gången doftar en apelsin öppnas en helt ny värld för henne. Se filmen här. 

Tvåan på vår jultopplista är Miracle Maker. I filmen om den lilla sömniga västernstaden Woodhaven ser vi en döv pojkes önskan går i uppfyllelse när Mirakelmannen kommer till stan. Märkliga saker börjar hända. En hjärtevärmande film om kärlek, förlåtelse och godhet som passar hela familjen.

Som prästen Thomas säger i gudstjänsten, ’Mirakel kan ske överallt. Allt vi behöver göra är att titta’. Se filmen här.

Även trean på listan, Christmas Grace, handlar om ett litet mirakel. Den fina men kanske lite gammaldags leksaksaffären är uppskattad av alla kunder. När konkurrenten Jim, som bara är ute efter att tjäna pengar, öppnar en modern storkedja brevid blir det svårt för Gary. Ska julen ändå komma med en överraskning? Se filmen här.

Saint Street, nummer 4, är en lite annorlunda julfilm. Här behandlas frågan om vad som är viktigast, jobbet eller familjen. Och hur en som valde fel försöker förbättra en som fortfarande har möjlighet att ändra sig. Samtidigt får vi en blick på hur de hemlösa på Saint Street lever och den fina gemenskap som bildas där. Se filmen här.

Och årets femte bäst sedda film är en riktigt bra ungdomsfilm. I Secrets in the Snow blir några ganska olika elever insnöade på grund av en stor snöstorm. Och medan de lär känna varann visar det sig att de alla har en hel del fördomar om de andra. För att klara sig i stormen måste de lära sig att se förbi olikheterna och samarbeta. Se filmen här.

Fira också jul med oss!

Julen är en utmärkt tid att slappna av och umgås med varandra. Jag hoppas att ni tar hand om varandra och har riktigt fina dagar. Och förstås att du också tar tid att njuta av lite härliga kristna filmer i jul.

Gör som våra första tusen tittare och skriv in dig idag som medlem! Välkommen!

Stäng meny